hustle guide

De “Defekt Hustle Guide”, omdat die 9tot5 niet genoeg is

Interesse in een side-job? Vind je die 9tot5 wel prima, maar denk je dat je meer kan? En wil? En dus meer verdient?
Dat is een prima gedachte! En dat is ook allemaal veel makkelijker en leuker dan het lijkt. Waar vroeger vooral bevriende bouwvakkers op de zaterdagochtend nog ergens een keuken installeerde, lijkt nu heel de wereld nog wat ‘on the side’ te doen. Maar wil je dat goed doen zonder dat je vaste baan eronder lijdt, moet je een aantal punten in gedachte houden.

1. Je side-job MOET leuk zijn
Als je ‘hustle’ niet leuk is, dan is het gewoon nog een baan. En dat gaat in je ‘vrije tijd’ heel snel vervelen, waardoor de kans op succes heel klein wordt. Idealiter probeer je dus om je hobby om te zetten in een kleine onderneming. Kun je heel goed onderbroeken naaien, probeer die dan te verkopen. Weet je heel veel van laptops? Zorg dat mensen naar jou komen voor reparaties.

2. Minder denken, meer doen
Je hebt al weinig tijd, dus verdoe die tijd niet aan het overdenken van je keuzes en doelen. Ga aan de slag.

3. Werk wanneer je kan
De kans dat je onder ‘de baas z’n tijd’ ook je eigen projecten kan doen is klein. Maar je kan natuurlijk wel een uurtje langer blijven voor je eigen onderneming. Je bent immers (waarschijnlijk) al op een kantoor, je zit al in de work-mode, het enige wat verschilt is de naam op de factuur. Naar huis gaan, avondeten en dan weer moeten opstarten is natuurlijk wat je óók moet doen, maar pak dat ene uurtje gewoon even door. Net als in de weekenden trouwens.

4. Jij moet niet betalen. Jij moet betaald worden
Een extra job die je, naast je normale vaste lasten, nog een hoop geld kost, is meestal geen ideale uitkomst. Ja, je moet investeren, maar probeer dat vooral met tijd te doen. Zoek dus iets wat je geen (of heel weinig) geld kost om te starten. Alles is dan pure winst.

5. Maak van je side-hustle, je main-hustle
Als je iets doet wat je écht leuk vindt, is de kans op succes heel groot. En kost het je minder moeite en minder tijd. Waardoor je tijd overhebt voor nog meer leuke dingen. Op het moment dat je met je hustle meer terugkrijgt dan met je vaste baan is het tijd om de rollen om te draaien. Of alleen nog maar verder te gaan met je side-job.
Bijvoorbeeld als 80% van je inkomsten binnen komen ‘on the side’ voor maar 20% van je tijd. Dan kun je flink meer money gaan maken.

You May Also Like

Oslo Noorwegen sneaker en streetwear shopping Defekt

5x. Streetwear en Sneaker shopping in Oslo Noorwegen

Sjors Massar - Quote Magazine - Jesse Rabbeljee

Favorites van: Jesse Rabbeljee, DE voetbalshirt verzamelaar van Nederland

Must see! ‘Big Heads’ by Martin Schoeller in het Fotomuseum Rotterdam

interview met lars luttik van uptown den haag

Exclusief interview met Lars Luttik van Uptown Den Haag (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *