Basketbal-experts delen hun favoriete March Madness momenten

Het einde van March Madness staat voor de deur. Zaterdag 31 maart start de Final Four met Michigan vs Loyola Chicago gevolgd door Villanova vs Kansas. De winnaars van beide wedstrijden strijden maandag 2 april om de titel.

Om het March Madness gevoel en de gekte van college basketbal ook in Nederland wat aan te wakkeren vroegen we een aantal basketbalexperts naar hun favoriete moment in de geschiedenis van The Big Dance.

 

Wie? Vincent Krieger (oud-international en een van de beste Nederlandse pointguards aller tijden)
Moment: De gamewinner van Jordan vs Georgetown

“Dit schot is een voorteken van wie hij zou worden. In mijn ogen de meester van de game.”

Benieuwd naar de hele wedstrijd? Hebben we voor je:

 

Wie? Darnell Rozenblad (Fotograaf en basketbalfanaat)
Moment: The Battle of the Allen’s

“Ik ben altijd een groot fan van Allen Iverson geweest. En nog steeds. Maar die film van Ray Allen (He Got Game) was 🔥. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist niet dat ze tegen elkaar speelden tijdens March Madness. Maar deze game is een Epic battle tot de laatste seconden. En hoe dan ook een Allen die wint.”

Wie? Martin Esajas (oud-international en top-coach)
Moment: Louisville vs Houston 1983

“Dit is puur plezier om te zien. Iedereen gaat helemaal tot de max. De beleving die deze wedstrijd brengt is van een ander level. Spelers zoals Hakeem Olajuwon moeten tijdens de wedstrijd gewoon aan het zuurstof. Deze wedstrijd is basketbal op z’n best.”

Wie? Sjoerd van Vilsteren (lid van Nederlands Team 3×3 basketball)
Moment: De docu Hoopdreams

“Oke, misschien geen March Madness moment, maar deze documentaire laat heel goed zien hoe het leven eruitziet voor spelers in- en net na college. Indrukwekkend en tegelijkertijd een drama-verhaal over het leven van twee studenten die volledig gaan voor het toekomstige prof bestaan.”

Wie? Omdat we zelf ook wel van het spelletje houden zien we onszelf vandaag ook als experts. Dus hebben we een heel mooi moment uitgekozen.
Moment: Gamewinner Kemba Walker

Het SportMekka van de wereld is natuurlijk Madison Square Garden. Besef dat je daar, als twintigjarige jongen, jouw team kan leiden naar de overwinning. En dan doe je het op deze manier. Daar hebben wij verder geen woorden meer voor.

You May Also Like

Oslo Noorwegen sneaker en streetwear shopping Defekt

5x. Streetwear en Sneaker shopping in Oslo Noorwegen

Sjors Massar - Quote Magazine - Jesse Rabbeljee

Favorites van: Jesse Rabbeljee, DE voetbalshirt verzamelaar van Nederland

Must see! ‘Big Heads’ by Martin Schoeller in het Fotomuseum Rotterdam

interview met lars luttik van uptown den haag

Exclusief interview met Lars Luttik van Uptown Den Haag (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *